Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

STOP AIDS

 

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σήμερα σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες του χρόνου . Σαν σήμερα (1η Δεκεμβρίου) καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988 . Ήταν μια απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Θα ήταν σωστό να ανερθούμε για να μαθαίνουν κυρίως οι μικροί μας φίλοι ότι το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία, με εμφάνιση κυρίως το 1981 που παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ ότι περίπου 39.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την συγκεκριμένη ασθένεια. Πολλοί αποτελούν τρόπους μετάδοσης του HIV με την σεξουαλική επαφή να κατέχει τον κύριο .





Αισιόδοξα μηνύματα λαμβάνουν χώρα όλο και περισσότερο για την τιθάσευση του ιού . Πιο συγκεκριμένα , η υπηρεσία του ΟΗΕ (UNAIDS) τονίζει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα έως το 2030». Το σημαντικό είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα που αποτρέπουν την εκδήλωση της ασθένειας .

Το μήνυμα της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι “Getting to Zero”, το οποίο αντανακλά  τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 “Zero New HIV Infections. Zero  Discrimination. Zero AIDS Related Deaths”. Μην ξεχνάμε να τονίζουμε ότι η ενημέρωση , μπορεί να σώσει ζωές .



by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου