Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014



NOUVELLE VAGUE @ 

FIX FACTORY OF SOUND & FUZZ


 Μια αρκέτα καλή και πετυχημένη μπάντα όχι μόνο στα σύνορα της Γαλλίας , από όπου και κατάγεται, αλλά και σε διεθνές επίπεδο επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μαγικές Χριστουγεννιάτικες βραδιές, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα) .




Ποιοι είναι όμως οι Nouvelle Vague ?
Η ιδεά των Nouvelle Vague πήρε σάρκα και οστά το 2003, με βασικό άξονα τη new wave / post punk σκηνή των 80’s. Αποφάσισαν να δώσουν στα ακούσματα της εφηβικής τους ηλικίας μία νέα χροιά, παρουσιάζοντας κομμάτια εκείνης της περιόδου – άλλοτε διάσημα και άλλοτε λιγότερο γνωστά το ευρύ κοινό – σε επανεκτελέσεις βασισμένες σε λιτές ακουστικές ενορχηστρώσεις, παραπέμποντας ηχητικά στη bossa nova, τη jazz και την pop των 60’s. Πιο συγκεκριμένα , αυτό το συγκρότημα αγγίζει ορισμένες, σε πολλές περιπτώσεις, διαχρονικές συνθέσεις με ανεμελιά και αθωότητα. Δεν αναζητά την τέλεια ριζοσπαστική διασκευή, αλλά τιμώντας το πρωτότυπο του αποδίδουν μία feel good διάθεση, υπενθυμίζοντάς το στο κοινό με έναν ίσως πιο προσιτό και αναμφίβολα γοητευτικό τρόπο.

Το σίγουρο για του φίλους που θα παρευρεθούν εκεί είναι πως θα περάσουν μια ξεχωριστή βραδιά , με ζημιά που θα αγγίξει τα 25 περίπου ευρώ .

by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου