Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

 DUB PISTOLS 

@ GREECE

 

 

Και ένα συγκρότημα αγαπημένο στο ελληνικό κοινό , σύμφωνα με την προσέλευσή του στο τελευταίο live τους στην Αθήνα , έρχεται ξανά να "ταράξει" τα εγχώρια δρώμενα . Οι Dub Pistols ένα από τα πιο γνωστά punk & ska acts του πλανήτη, καταφθάνουν στη χώρα μας με saloon διάθεση και με ένα ολόφρεσκο album “The Return of the Pistoleros”, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς σαν πραγματικό δυναμίτη. Λόγος δημιουργίας του συγκεκριμένου δίσκου είναι έπειτα από απαίτηση των πολυπληθών φανατικών οπαδών τους ανά τον κόσμο, όπου το περασμένο καλοκαίρι υιοθέτησαν το παρατσούκλι Pistoleros και έτσι αποφάσισαν να το πράξουν και μουσικά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, φτιάχνωντας το ταραχώδες από dub, drum & bass, hip-hop, punk and ska  “The Return of the Pistoleros” (το έκτο κατά σειρά στην συλλογή τους).




Συμμετοχές όπως ο Neville Staple από τους Specials , ο θρυλικός Earl 16 (Leftfield κ.α.) , oι Lindy Layton και TK Lawrence, ο Ashley Slater των Kitten & the Hip , ο Genesis Elijah καθώς και ο MC Darrison δίνουν το δικό τους χρώμα στο album που το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό .
Λίγα λόγια για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι είναι πως οι Dub Pistols αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες dub και big beat μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας .
Ιδρύθηκαν το 1996 από τον Barry Ashworth και πρωτοεμφανίστηκαν στο μουσικό στερέωμα στα τέλη του 1998 . 
Tο δισκογραφικό τους ντεμπούτο “Point Blank” παρουσιάστηκε από την Concrete Records την ίδια χρονιά, ενώ η χρονιά "σταθμός" ήρθε έπειτα από 3 έτη σε συνεργασία με το συγκρότημα, LP “Six Million Ways To Live” από την Distinktive Records , όπου και τους έκανε παγκόσμια γνωστούς στη dub σκηνή.
Οι οπαδοί τους θα έχουν την δυνατότητα να τους απολαύσουν σε τρεις νομούς στην Ελλάδα ξεκινώνας από την Θεσσαλονίκη στο "Fix Factory of Sound " την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου,
μια μέρα μετά (Σάββατο 21 Φεβρουαρίου) στα Ιωάννινα στο Factory Of Sound Ioannina και τέλος για του Αθηναίους φίλους μας θα έχουν την τιμή να τους δούν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο Fuzz Live Music Club .
Ειλικρινά , είναι από τα live που δεν πρέπει να χασετε ...



by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου