Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

KASTORIA , GR





Μια από τις πιο ερωτικές πόλεις και κυρίως αγαπημένη για όσους την έχουν επισκεφθεί . 

Οι περισσότεροι την αποκαλούν "Αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας".

Η Καστοριά είναι μια ιδιαίτερη περιοχή αφού είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της ομώνυμης λίμνης, σε υψόμετρο 703 m από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα
βουνά Βίτσι και Γράμμο

Περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού. 
Ο τελευταίος είναι και ο βασικότερος λόγος που γίνεται πόλος έλξης από πολλά ζευγάρια.



Ειλικρινά είναι από τις πόλεις που έχω την ικανονήτητα να γράφω ώρες για αυτήν. 

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα την ιστορία του συγκεκριμένου νομού .
Όσον αφορά την κατοίκηση στην περιοχή  , βασικά στοιχεία ανιχνεύονται ήδη από τη νεολιθική εποχή.

Η πόλη αποτέλεσε ένα σημαντικό κόμβο στη Δυτική Μακεδονία μέσα στο πέρασμα των αιώνων , για αυτό και η στρατηγική της θέση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πολιτιστική και την οικονομική της ανάπτυξη και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα της Μακεδονίας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους . 



Μια πόλη ΅στηριγμένη΅ στα πόδια της αφού έρχεται πρώτη στην εξαγωγή γούνας από όλες τις περιοχές της Ελλάδας .


Για πολλούς τουρίστες ένας από τους λόγους  επίσκεψή της είναι το Περιββαλοντικό Κέντρο του ΅ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ΅αφού βρίσκεται πολύ λίγο πιο έξω από τον νομό (σύνορα με Φλώρινα), καθώς έχουν την δυνατοτήτα να δούν σπάνιες αρκούδες , αλλά και περίεργα είδη της πανίδας που κατοικούν εκεί .

Καλύτερη περίοδος για να απολαύσει κάποιος την Καστοριά είναι αναμφίβολλα ο χειμώνας , αφού τόσο το χιονισμένο τοπίο της , όσο και η παγωμένη πλεόν λίμνη της μπορεί να σε κάνουν να θέλεις να την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά . 

Δεν είναι λίγοι οι τολμηροί που δοκιμάζουν ετησίως να κάνουν πατινάζ πάνω στην κρυσταλλένια λίμνη , αλλά όχι με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας  , αφού οι πτώσεις λόγω της υψηλής υγρασίας στην περιοχή γίνεται ένα σύνηθες φαινόμενο .


by MaNt0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου