Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το αρχαιότερο «έργο τέχνης» 

του κόσμου



Σύμφωνα με το περιοδικό Nature ανακοίνωθηκε ότι βρέθηκε το αρχαιότερο σχέδιο του πλανήτη.
Το σχέδιο είναι μερικές γραμμές ζικ ζακ (σχεδιασμένο από σίγουρο χέρι) και βρέθηκε στην Ινδονησία πριν από 500.000 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα , το σχέδιο που ανακαλύφθηκε βρισκόταν σε ένα κοχύλι τυλιγμένο από χώμα. Ωστόσο, στα συγκεκριμένα νησιά παραμένει ακόμα αγνωστή η ύπαρξη ανθρωποειδών τουλάχιστον για εκείνη την εποχή. Παρ'όλα αυτά οι επιστήμονες τον μόνο άνθρωπο που γνωρίζουν στα νησιά Java είναι ο λεγόμενος Ανθρωπος των Java (γνωστός και ως Πιθηκάνθρωπος) τον οποίο σήμερα οι παλαιοανθρωπολόγοι αποκαλούν Homo erectus. Με γνώμονα την ιστορία είναι η εποχή που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσεται με ταχύτητα και τα ανθρωποειδή χρησιμοποιούν τα πρώτα εργαλεία από πέτρα. 

arxaioteri zwgrafiaΕπιπροσθέτως , οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κοχύλι χρησιμοποιήθηκε αφότου κάποιος σχεδίασε πάνω του , που μπορεί να επιβαρύνθηκε από το χώμα όπου βρέθηκε. Οι ερευνητές ψάχνουν επίσης να ανακαλύψουν πώς γίνεται εκείνη την εποχή αυτός που σχεδίασε να έφτιαξε το σχέδιο χωρίς να σηκώσει το χέρι , σχεδιάζοντας λιγότερο ή περισσότερο βαθιές γραμμές.
Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι τα ανθρωποειδή που ξέρουν να κάνουν φωτιά μπορούν να κάνουν και τέτοιες ζωγραφιές. Εν τέλει , εαν πραγματικά επιβεβαιωθεί η χρονολογία, θα πρόκειται για μια τεράστια ιστορική ανακάλυψη.


by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου