Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014


ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ




Θέλετε να περιποιηθείτε τα μαλλία σας χωρίς  να χαλάσετε περιττά εξοδά σε εμπορικά προϊόντα και να δώσετε περισσότερη λάμψη στην εμφάνισή σας ; Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις απλές και γρήγορες μάσκες μαλλιών για υγιή και λαμπερά μαλλιά.


1.Για ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά με τάση να φριζάρουν


Συστατικά: 4  κ.σ. ελαιόλαδο , 1 κ.γ. μέλι .

Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε ελάχιστα το ελαιόλαδο στο φούρνο μικροκυμμάτων και έπειτα το αναμειγνύουμε με το μέλι . Απλώνουμε το μείγμα σε στεγνό μαλλί από την μέση εώς και τις άκρες . Και τέλος , τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια βρεγμένη πετσέτα , την οποία είχατε προηγουμένως βουτήξει σε ζεστό νερό για καλύτερη απορρόφηση της μάσκας. Κρατήστε τυλιγμένα τα μαλλιά σας όσο περισσότερο μπορείτε για να δείτε θεαματικά αποτελέσματα .



2. Μάσκα λάμψης και θρέψης της τρίχας

Συστατικά : 1/4 του φλιτζανιού μέλι , 1 κρόκο αυγού  , 1 κουταλιά της σούπας εκχύλσμα αμυγδάλου
Εκτέλεση : Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα γυάλινο μπολ. Βάλτε τα στο ψυγείο για μία ώρα. Εφαρμόστε στα μαλλιά σας για 40 λεπτά και ξεπλύνετέ τα με πολλύ νερό.



3. Μάσκα ενυδάτωσης με αβοκάντο

                                                              Συστατικά: 1 ώριμο αβοκάντο , 1 κ.σ μέλι , 2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Αφαιρούμε το φλοιό και το σπέρμα του αβοκάντο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ τη σάρκα του, παράλληλα προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε όλα τα υλικά να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. Εφαρμόζουμε την κρέμα σε λουσμένα νωπά μαλλιά από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Κάνουμε για 1-2 λεπτά μασάζ και στη συνέχεια  τα τυλίγουμε με μία μεμβάνη για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος τα ξεπλένουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό.   





4. Μάσκα αναδόμησης 

Συστατικά: 1 μπανάνα , 1 κ.σ. μέλι , 1 κρόκο αυγού 

Εκτέλεση: Χτυπήστε στο multi όλα τα παραπάνω υλικά. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το  για 1 ώρα περίπου ,  τυλίγοντας τα με μία μεμβράνη. Μετά ξεπλύνετε καλά και αν χρειαστεί κάνετε ακόμα ένα χέρι λούσιμο.




by Vaso& MaNt0





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου