Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

"ΣΩΣΙΑΣ"Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του . Ένας καλλιτέχνης με πολλά πρόσωπα , αφού ό,τι ρόλο και να υποδυθεί θα το κάνει με επιτυχία . Ο λόγος γίνεται για τον Άρη Σερβετάλη , που φέτος έχει "αναλάβει"΄το βαρύ έργο του Ντοστογιέφσκι , ο Σωσίας . Ένας συγγραφέας καθαρά επηρεασμένος από το ύφος τόσο του γερμανού E.T.A. Hoffmann όσο και του ρώσου Νικολάι Γκόγκολ   


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σωσίας εξέπληξε τους συγχρόνους του, καθώς καταδύεται με τρόπο θαυμαστό στα μύχια της ψυχής του ήρωά του. Πιο συγκεκριμένα , αποτέλεσε σημείο αναφοράς ακόμα και από συγγραφείς που δεν εκτιμούσαν τον ίδιο τον  Ντοστογιέφκσι . Η παράσταση επικεντρώνεται σε κάποια επεισόδια της ζωής ενός νέου(Γκολιάτκιν) που προσπαθεί να ζήσει μέσα στα όρια της κοινωνικά αποδεκτής φυσιολογικότητας, καταλήγοντας όμως στην αποκοπή και τον παραγκωνισμό. Μπροστά στο κοινό αποκαλύπτεται το υποκειμενικό πλάνο μιας ιδιαίτερης μορφής, ό,τι συμβαίνει πέρα από τη φαινομενική πραγματικότητα μιας φυσιολογικής ζωής, μέσα στη μελαγχολία και την εμμονή. Συντελεστές για την επιτυχημένη αυτή παράσταση δεν θα μπορούσαν παρά να ήταν οι  : 
Βασίλης Τομανάς (Μετάφραση), Έφη Μπίρμπα (Σκηνοθεσία – Σκηνικά - Κοστούμια) ,  Άρης Σερβετάλης, Γιώργος Συμεωνίδης, Δρόσος Σκότης, Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης σε μια παραγωγή της ngb group . Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο  Θέατρο ''Ροές'' .


by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου