Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Yosi Horikawa 

@ Υπερωκεάνιο 

 

Και πως γίνεται να μην αναφερθώ στον Ιάπωνα Υοsi Horikawa καθώς και στην μουσική που εκπροσωπεί, αφού απο πολύ μικρή ηλικία εξερευνούσε ενδελεχώς τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού ήχου σε συνδυασμό με τα φυσικά ακούσματα. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζοντας τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική με το sound design, o Horikawa σχεδιάζει τις συνθέσεις του με DIY αυθορμητισμό συνδυασμένα με εμμονοληπτική προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα field recordings, γνωστά και ως phonography, ενσωματώνονται με μουσικότητα μέσα στο έργο του καθιστώντας το ιδανικό για επαναλαμβανόμενες ακροάσεις.
Πηγή έμπνευσης δεν θα μπορούσε τίποτα άλλο από το να ήταν η ίδια η φύση, διότι τόσο το νερό που τρέχει και το τιτίβισμα των πουλιών στο δάσος, όσο τα κουζινικά σκεύη ή ακόμα και το γκελ από ένα μπαλάκι του ping pong έχουν οργανική θέση στην ύφανση της μουσικής του.
Διαθέτοντας το χάρισμα να μετατρέπει ουσιαστικά οτιδήποτε σε ρυθμό και μελωδία, ο Yosi Horikawa συνθέτει με αυθεντικά προσωπική γλώσσα, μια φυσιολατρική electronica, που είναι προορισμένο να διεγείρει το μυαλό και το σώμα.


Οι fans του θα έχουν την δυνατότητα να τον απολαύσουν στις 04/06/2014 στο Υπερωκεάνιο (Περικλέους 46 – Σύνταγμα) χωρίς καμία ζημιά.
Σιγουρά είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τα ελλήνικα και όχι μόνο μουσικά δεδομένα, για αυτό και αξίζει να το δοκιμάσουμε.


by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου