Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

NIGHT LIFE






Μμμμ...Δυτικά προάστια, βραδάκι, όρεξη για μια χαλαρή μπυρίτσα, αλλά σίγουρα κάπου ιδιαίτερα και ξεχωριστά... Που αλλού από το BEERI BEERI στον Κορυδαλλό? Ένα μαγαζί αποκλειστικά για τους λάτρεις της μπύρας, αφού τόσο η ποικιλία διαφορετικών γεύσεων , όσο και η μοναδική ατμόσφαιρα-μουσική που σου παρέχει το κάνει ακόμα πιο ενυπωσιακό. Πραγματικά έχουν μελετήσει εξονυχιστικά την ιστορία ίσως του πιο ξεχωριστού ποτού ανάμεσα σε τόσα άλλα, διότι ακόμα και ο τρόπος που σου την προσφέρουν είναι καθαρά εμπειρικός.  

Για να κάνουμε όμως μια αναδρομή στο παρελθόν..
Όλοι συμφωνούν ότι η μπύρα είναι από τα αρχαιότερα ποτά που δεν εφευρέθηκε ή δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, απλά ανακαλύφθηκε τυχαία. Αρκούσε ένα ξεχασμένο βρεγμένο καρβέλι κριθαρένιου ψωμιού για να αρχίσει μια ζύμωση την οποία οι άνθρωποι παρατήρησαν και εξέλιξαν. Η μπύρα πρωτοεμφανίστηκε 5.500 με 6.000 χρόνια πριν η παρασκευή της από τους Μεσοποτάμιους και αργότερα οι Αιγύπτιοι την ανέπτυξαν και την εξήγαγαν στα γειτονικά κράτη και την Ευρώπη γύρω στο 2.000 π.χ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηρόδοτος και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται σε μεθόδους παρασκευής του εν λόγω "Οίνο από κριθάρι" όπως ονόμαζαν τον ζύθο στην Αίγυπτο. Στην αρχή του 1ου αιώνα η παραγωγή μπύρας πέρασε και στα μοναστήρια. Στην Ελλάδα το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής ζύθου ήταν του Ιωάννη Φιξ που κατασκευάστηκε το 1864. Σήμερα κυκλοφορούν πολλά είδη και ονόματα μπύρας όπου κάποια παρασκευάζονται από Έλληνες ζυθοποιοιούς και άλλες που είναι ξένης προέλευσης.

by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου