Κυριακή 11 Μαΐου 2014

 Αthens Τechnopolis 
Jazz Festival





Και να που για  14η συνεχόμενη χρονια η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Αthens Τechnopolis Jazz Festival φιλοξενώντας jazz τάσεις από όλο τον πλανήτη.

Ακόμα και για τους μη γνώστες του αντικειμένου θα πρέπει να προσδιορίσουμε πως με τον όρο τζαζ  αναφερόμαστε στο μουσικό είδος που αποτέλεσε εξέλιξη της λαϊκής αμερικανικής μουσικής κατά τον 19ο αιώνα, με αφρικανικές καταβολές. Περιλαμβάνει αρκετά μουσικά είδη που στηρίχτηκαν σε ένα κοινό σκεπτικό κατασκευής, τον μερικό ή και ολικό αυτοσχεδιασμό. Παρ΄όλα αυτά, γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και διεθνή αναγνωρισιμότητα κατά τη δεκαετία του 1920.

 


Όσοι παρευρεθούν εκεί θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μουσικά σχήματα από 12 χώρες όπως Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο και Τουρκία, χωρίς καμία ζημιά από τις 29 Μαϊου έως τις 1 Ιουνίου. Επιπλέον, το Athens Technopolis Jazz Festivalθα φιλοξενήσει τα πλέον αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στο είδος, με διεθνή καριέρα και καταξίωση, ερμηνεύοντας ένα μεγάλο φάσμα ακουσμάτων, πάντα με χορηγό Fischer Premium Pilsner Beer, καθώς και την υποστήριξη του περιοδικού «Jazz & Τζαζ».

by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου