Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Nick Fokas: 
winner of World Bird Photo Contest
Mια είδηση που μας έκανε για ακόμα μια φορά υπερήφανους, αφού ο ταλαντούχος 35χρόνος  Νίκος Φωκάς είναι ο μεγάλος νικητής του «Handbook of the Birds of the World»-«World Bird Photo Contest», του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας πουλιών.
Ο ίδιος συγκινημένος από αυτήν του την κατάκτηση δηλώνει πως πέρασε αμέτρητες ώρες περιμένοντας, επί δύο χρόνια, και έκανε πάνω από 3.000 κλικ με τη φωτογραφική του κάμερα για να πετύχει ένα μικρό πουλάκι να πετάει πάνω από το νερό σε ένα σημείο στα Σπάτα, ψάχνοντας για τροφή. Επιπλέον,  τονίζει πως τόσο η τεχνική του, όσο και η υπομονή του, βραβεύτηκαν σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας, όπου παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από τους χιλιάδες συμμετέχοντες, κατόρθωσε να κατακτήσει την πρώτη θέση.


Στα αριστερά απεικονίζεται η φωτογραφία, που χάρισε τη νίκη στον Έλληνα φωτογράφο. Η συγκεκριμένη δείχνει ένα στακτοπετροχελίδονο, γνωστό και ως ωχροσταχτάρα ή Apus pallidus ή Pallid Swift. Το συγκεκριμένο πτηνό αποτελεί ένα αποδημητικό είδος, το οποίο περνά σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του πετώντας. Αυτό, άλλωστε, υπονοεί και η επιστημονική ονομασία του, που προέρχεται από την αρχαία ελληνική άπους (χωρίς πόδια).
by MaNt0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου