Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

 67o FESTIVAL CANNES





Μεγάλη ημέρα η σημερινή αφού κάνει πρεμιέρα, το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στο οποίο συμμετέχει για άλλη μια φορά η αφρόκρεμα του παγκόσμιου σινεμά.
Μεγάλα ονόματα όπως Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Κεν Λόουτς, Ατόμ Εγκογιάν, Μάικλ Λι, οι αδελφοί Νταρντέν θα βρίσκονται στη γαλλική λουτρόπολη με τις ταινίες τους για να διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα. Για μια ακόμη χρονία πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι η σκηνοθέτιδα Τζέιν Κάμπιον.
Σε δήλωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό αναφέρει «Οι Κάννες είναι ακόμη το πιο μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο για πάρα πολλούς λόγους. Το Τορόντο, το Βερολίνο και τα υπόλοιπα φεστιβάλ δεν μπορούν να μας ανταγωνιστούν. Αλλά επειδή είμαστε το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε και για πάντα. Πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το μέλλον είναι ανοικτό σε προβλέψεις»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία που θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ είναι η «Grace of Monaco», με την Νικόλ Κίντμαν να ερμηνεύει την Γκρέις Κέλι. Επιπλέον, ο καναδός σκηνοθέτης Ατόμ Εγκογιάν έρχεται φέτος στις Κάννες με το θρίλερ «The Captive», που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα. Επίσης, ο Τόμι Λι Τζόουνς σκηνοθετεί το γουέστερν «The Homesman», το σενάριο του οποίου συνέγραψε με τους Κίραν Φιτζέραλντ και Γουέσλι Όλιβερ.
Η διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι από Τετάρτη 14 Μαϊου μέχρι την Κυριακή 25 του ίδιου μήνα.

by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου