Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014


Triple Bath Festival



 Και έρχεται ένα από τα πιο alternative fest της χρονιάς στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 που υποστηρίζεται τόσο από το ανεξάρτητο δισκογραφικό label Triple Bath, σε συνεργασία με τους Silent Move, όσο και τον πειραματικό αυτό χώρο που θα το φιλοξενήσει. Το Triple Bath Festival ξεχωρίζει όχι μόνο για τον διαφορετικό και μη συνηθισμένο χαρακτήρα του, αλλά και από τις ευκαιρίες που δίνει σε νέα σχήματα και συγκροτήματα, ώστε να ακολουθήσουν το ονειρό τους. Επιπλέον, το συγκεκριμένο Festival δίνει την δυνατότητα γνωριμίας με τον μουσικό κόσμο της Triple Bath με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και ηλεκτρακουστικής μουσικής από μουσικούς της ελληνικής πειραματικής σκηνής. Άτομα που θα παρευρεθούν στο συγκεκριμένο περιβάλλον θα μπορούν να απολαύσουν προβολες βίντεο από performances και ομιλίες καλλιτεχνών εντός και εκτός συνόρων που έχουν εμπλακεί με το label στα 8 χρόνια της δράσης του, έκθεσης των artworks από τα εξώφυλλα των άλμπουμ.
Οι Χώροι φιλοξενίας εκδηλώσεων της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής καθώς και ο ρόλος των ανεξάρτητων δισκογραφικών label (παρουσίαση ιδεών και προτάσεων από επαγγελματίες του χώρου), αποτελούν δύο από τα κεντρικά ζητήματα, που θα τεθούν σε εκείνους που θα βρεθούν εκεί.
H Τriple Bath δημιουργήθηκε το 2006, με έδρα την Αθήνα, έχοντας σαν στόχο να παρουσιάσει τη δουλειά δημιουργών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα ήχων. Αυτοί οι ήχοι θα μπορούσαν να αναλυθούν σε τρεις ευρείες κατηγορίες, με την κάθε κατηγορία να έχει πολλές δικές της υποκατηγορίες και με όλα τα παραπάνω συχνά να συναντιούνται. Πρώτη από αυτές τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον Θέμη, είναι σαφώς η ηλεκτροακουστική μουσική και οι πολλαπλές προεκτάσεις της (Nokalypse, Mecha Orga). Η δεύτερη είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, είτε αυτός παράγεται από επαγγελματίες είτε όχι (Eziak, 4+1). Η απαρχή αυτής της αναζήτησης άλλωστε εντοπίζεται στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, και ιδιαίτερα στον πειραματισμό που έκανε ο John Cage με μουσική προερχόμενη από αντικείμενα. Τέλος, πολύ σημαντική για την Triple Bath, είναι η παραδοσιακή Μουσική χωρίς συγκεκριμένο γεωγραφικό προσδιορισμό (Burgundy Grapes), και ιδιαίτερα η συνάντηση της με την αβανγκάρντ. Παράλληλα με αυτές τις αναζητήσεις, στον προσανατολισμό του label βρίσκεται σίγουρα και η κυκλοφορία περιβαλλοντικών ηχογραφήσεων (field recordings). - See more at: http://www.elculture.gr/elcblog/article/triple-bath-festival-giannis-makris-794253#sthash.QBeQcB0V.dpuf
Μια μικρή αναδρομή θα μας θυμίσει πως στα οκτώ χρόνια της ύπαρξής της η Triple Bath έχει κυκλοφορήσει 40 τίτλους από μουσικούς/συγκροτήματα από την Ελλάδα και από 15 χώρες του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων Coti, Silent Move, το κουαρτέτο των Mike Johnston, Mike Gilmore, Coppice, Mike Khoury, Kirk Lucas , Burgundy Grapes, Eziak, Alfredo Costa Monteiro, Bryan Day,Mecha/Orga , Günter Müller και πολλούς άλλου καλυτέχνες.
Η Triple Bath εκτιμά ιδιαίτερα τα μουσικά υβρίδια, ειδικά την ήρεμη, μυστηριακή μουσική, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε σύνδεση ή αποστασιοποίηση από συγκεκριμένες παραδόσεις, πολιτιστικό βάρος ή πολιτικές πεποιθήσεις. Η Triple Bath εκπροσωπεί και στηρίζει την  ηλεκτροακουστική μουσική, τον minimal θόρυβο και τις περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις, το οργανικό drone, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τη σύγχρονη κλασική μουσική και την  παραδοσιακή μουσική και τη διασταύρωσή της με την avant-garde.
Χωρίς καμιά ζημιά θα μπορούν να συναντηθούν στην Σερβίων 8 στο Γκάζι στον 1ο όροφο άτομα με παρόμοια μουσικά ενδιαφέρονται ή ακόμη και εκείνοι που θέλουν να ψάξουν έναν ακόμη τρόπο έκφρασης. 




      Θεμιστοκλή Παντελόπουλο (ιδρυτής του Triple Bath Festival)


 
Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 7/2
18:30 προσέλευση
18:40 ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ : Βουνοριλά (50')
19:50 LIVE : Nokalypse & Γιώργος Πούλιος
20:50 LIVE : Αλέξανδρος Δρυμωνίτης
21:30 κλήρωση λαχνού
21:50 LIVE : Deåd Gum (φωτο #2)
22:50 LIVE : Schema Musicalis
23:30 DJ SET : Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία

Σάββατο 8/2
18:30 προσέλευση
18:40 ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ : Nokalypse: a story of inexistence (15')
19:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Χώροι φιλοξενίας εκδηλώσεων της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής (60')
20:00 ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ : 33 recordings | plugs (65')
21:15 PERFORMANCE : Στυλιανός Τζιρίτας | Η έννοια του θανάτου στην ελληνική κοινωνία μετά το 1821 (φωτο #3)
21:50 κλήρωση λαχνού
22:00 LIVE : Sister Overdrive
22:50 LIVE : Πάνος Αλεξιάδης
23:30 DJ SET : Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία

Κυριακή 9/2
18:30 προσέλευση
18:40 ΣΥΖΗΤΗΣΗ B) Ο ρόλος των ανεξάρτητων δισκογραφικών label: παρουσίαση ιδεών και προτάσεων από επαγγελματίες του χώρου (45')
19:30 LIVE : Silent Move (φωτο #4)| An Andalusian Dog (15') & live improvisation
20:30 LIVE : Μιχάλης Μοσχούτης (φωτο #5)
21:10 κλήρωση λαχνού
21:30 LIVE : costinho
22:10 ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ Ή LIVE : ΕΚΠΛΗΞΗ*
* θα ανακοινωθεί την Παρασκευή στις 18:00 από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης



by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου