Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

THE MOST BEAUTIFUL VILLAGES IN EUROPE


Και αφού η θερμοκρασία έχει μειωθεί έστω και στο ελάχιστο, πιστεύω πως ήρθε η ώρα της παρουσίασης των πιο μοναδικών τοπίων της Γηραιάς Ηπείρου.
Μαγευτικοί ορεινοί προορισμοί, απομακρυσμενοί από τον "πολιτισμό" συνοικισμοί καθώς και φωλιασμένα χωριά σε λίμνες με κρυστάλλινα νερά, ομορφαίνουν τους πρόποδες των οροσειρών τόσο στις Άπλεις, όσο και τα Πυρηναία. Μια ματιά αυτών που ακολουθούν θα σας κάνει να καταλάβετε γιατί τα παρακάτω τοπία βρίσκονται στην "κορυφή" της Ευρώπης.



Canazei, Ιταλία
Πάρα το γεγονός ότι φιλοξενεί λιγότερους από 2.000 κατοίκους, το Canazei αποτελεί ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του σκι, που κατακλύζουν την περιοχή για να απολαύσουν τις πίστες, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων.  Χτισμένο στην απίστευτης ομορφιάς Val di Fassa του Trentino, αυτό το φιλόξενο χωριό βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία κοντά στην Marmolada, την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Δολομιτών, στη βόρεια Ιταλία. Όσο για εκείνους που προτιμούν τη θαλπωρή, από την περιπέτεια, το χωριό είναι επίσης γνωστό για τα φιλόξενα ορεινά του καταφύγια και την παραδοσιακή τοπική κουζίνα.





 Arties, Ισπανία
Παρ'όλο που η Ισπανία είναι περισσότερο διάσημη για τις αμμώδεις παραλίες της Μεσογείου, η εντυπωσιακή περιοχή Valle de Aran, της βορειοανατολικής Ισπανίας διαθέτει μια πληθώρα από γραφικά χωριά, καταπράσινα λιβάδια και χιονισμένες κορυφές. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής είναι το Arties, ένα μικρό μέρος περίπου 500 κατοίκων στον ποταμό Garonne, που είναι διάσημο για τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του και τα πολύχρωμα πέτρινα σπίτια.





 Olden, Νορβηγία
Βρισκόμενοι προς την Βόρεια πλευρά της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στο Olden, μια γραφική πόλη με περίπου 500 κατοίκους (σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά φιορδ της Νορβηγίας). Πρόκειται για μια πόλη που είναι ήσυχη, έχοντας το μοναδικό φυσικό πάρκο Jostedalsbreen και το ονειρικό σκηνικό που αποτελείται από βουνά, καταρράκτες και μαγευτικές παγωμένες λίμνες.




Grindewald, Ελβετία
Το σκι είναι αναμφίβολα ο πόλος έλξης για την συγκεκριμένη πόλη και το περιβάλλον με τις παγωμένες λίμνες και τους καταρράκτες δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό, όλο τον χρόνο. Παρ'όλο που αυτό το μικρό χωριό στις Άλπεις έχει κατοικηθεί ήδη πριν από τους ρωμαϊκούς χρόνους, έχει δεχθεί μια εντυπωσιακή τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, χάρη στις παγκόσμιας κλάσης πλαγιές του σκι και τη γειτνίαση με το επιβλητικό και εμβληματικό βουνό Jungfrau.





 San Martino di Castrozza, Ιταλία
Το μικρό αυτό χωριό ήταν ανέκαθεν ένα σημείο χαλάρωσης για τους κουρασμένους ταξιδιώτες που διασχίζουν τις Άλπεις και έχει γίνει πρόσφατα ένα hotspot για εκείνους που ψάχνουν ένα μέρος κοντά στο Φυσικό Πάρκο του Paneveggio - Pale di San Martino, αλλά και μια ευκαιρία να δοκιμάσουν φημισμένα κρασιά, μέλι, γλυκά και τυριά.
 




 Hallstatt, Αυστρία
Πρόκειται για το χωριό-παραμύθι, όπως το αποκαλούνε όσοι το έχουν επισκεφθεί και η πραγματικότητα όντως δεν διαφέρει πολύ. Σε το μικρό παραλίμνιο χωριό, με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, απαγορεύεται η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο του, ούτως ώστε τίποτα να μην διαταράσσει τη μαγική ατμόσφαιρα, που δημιουργείται από τα γραφικά ξύλινα σπίτια, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τους κύκνους στη λίμνη Hallstatt

by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου