Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

RIP SAKIS MPOULAS


Μια δύσκολη μέρα η σημερινή αφού ο καλλιτεχνικός χώρος έχει σοκαριστεί από την απώλεια του σπουδαίου μουσικού, ερμηνευτή, ηθοποιού και κωμικού, Σάκη Μπουλά. 
Οι δηλώσεις των περισσότερων συναδέλφων του περιγράφουν ένα άτομο ευγενικό, χαρούμενο και με απύθμενο χιούμορ.

Αληθινό του όνομα ήταν "Αθανάσιος Μπουλάς". Γεννημένος στο Κιλκίς, στις 25 Σεπτεμβρίου 1954 αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. 
Πνεύμα ανήσυχο αφού συνεχώς προσπαθούσε να ασχολείτο με διάφορες δραστηριότητες.
Ο Σάκης Μπουλάς ήταν τραγουδιστής, συμμετέχοντας σε πολλούς δίσκους με σημαντικές συνεργασίες όπως στους Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για την Μακρόνησο- Θ.Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι- Μ. Πλέσσα, Αχαρνής του Δ. Σαββόπουλου και πολλά άλλα. 
Ενώ παράλληλα είχε κάνει και προσωπικούς του δίσκους, 
εκ των οποίων σπουδαίοι θεωρήθηκαν :
  • Ας πρόσεχες (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987)
  • Ζαμανφού, (1992).
  • Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα Σούσουρο μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς.

Η πλειοψηφία τον έμαθε μέσα από την μικρή οθόνη αφού επίτυχίες όπως: Δέκα λεπτά κήρυγμα (2000-2003),  Σαββατογεννημένες (2003-2004), Πενήντα-Πενήντα (2005-2007), Η Οικογένεια βλάπτει (2009-2010) χτύπησαν κόκκινο στα μηχανάκια της AGB.
Επίσης, επιτυχίες έκανε και στην μεγαλη οθόνη (με παρθενική του εμφάνιση το 1981), αφού αποτελούσε μια από τις μεγάλες του αγάπες. Τελευταία του ταινία "Μια φορά και ένα μωρό" (2011-2012), σε συνεργασία με ποιον άλλον; με τον Πέτρο Φιλλιπίδη






by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου