Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

 «Το μικρό ψάρι» (Stratos)

BERLINALE



 Ε,ναι λοιπόν και επισήμως η καινούργια ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» (Stratos) θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014
Η υπόθεση που την έκανε σε τέτοιο βαθμό να είναι ξεχωριστή, ώστε να συμμετέχει στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ αναφέρεται σε έναν επαγγελματία δολοφόνο που αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη. Ο Στράτος τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και ο Στράτος δεν θέλει να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Στην πορεία, όμως, ο Στράτος συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερες οφειλές από όσες νόμιζε. Καταστρώνει ένα νέο, λεπτομερές σχέδιο, μια ακόμα αποστολή. 
Η ταινία είναι συμπαραγωγή Γερμανίας και Κύπρου, από την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions ΑΕ του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες ΑΕ του Παναγιώτη Παπαχατζή, σε συμπαραγωγή με την ΔΤ – ΝΕΡΙΤ Α.Ε, την Feelgood Entertainment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Από τη Γερμανία συμμετέχει η Μatch Factory productions του Michael Weber με την υποστήριξη του NRW και συμπαραγωγοί αποτελούν οι Viola Fügen και Ειρήνη Σουγανίδου. Και από την πλευρά της Κύπρου η «Γιάννης Οικονομίδης Films Ltd» και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment και τις διεθνείς πωλήσεις η The Μatch Factory. Η ταινία έχει ενισχυθεί και από το πρόγραμμα Εurimages. Αν και είναι λίγοι αυτοί που την έχουν δεί ανεπίσημα δηλώνουν πως και τα 137 λεπτά διάρκειας είναι εξίσου συναρπαστικά. Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Γιάννης Βουλγαρακης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέκος Πάγκαλος, Γιώργος Μπινιάρης, Όμηρος Πουλάκης, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου. Εν κατακλείδι, την υπογραφή τους για αυτό το αποτέλεσμα έβαλαν στο σενάριο οι  Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Ξηρός, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Χάρης Λαγκούσης. 





 by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου