Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

LOCOMONDO

 

Νομίζω πως επάξια παίρνουν τον τίτλο του καλύτερου ανεβαστικού, τρελιάρικου, διασκεδαστικού, χαλαρωτικού συγκροτήματος που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλαδά. Όταν ακούς ήχους από την rap, ska, reggae και hip-hop σκηνή συνδυασμένους μαζί ,αμέσως πάει το μυαλό σου στους LOCOMONDO.  Αναλύοντας και μόνο την ονομασία της μπάντας κατάλαβαίνει κανείς πως αναφέρεται σε"τρελό κόσμο" (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς, που μπορούν και τους ταιριάζουν απόλυτα κυρίως με τον ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Όσον αφορά την ιστορία τους : ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και το Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα, αργότερα προσχώρησαν οι : Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα), Θανάσης Ταμπάκης (ηχοληψία), Στρατής Σούντρης (drums), Μιχάλης Μουρντζής (κρουστά). Από το 2003 ως το 2005 drummer του συγκροτήματος ήταν ο Στέφανος Ψαραδάκης. Σήμερα αποτελούνται από αυτόν τον πυρήνα 7 μελών με επικεφαλής τον κύριο συνθέτη και στιχουργό Μάρκο Κούμαρη και πλαισιώνονται κατά καιρούς από διάφορους guest-μουσικούς.
Τραγούδια σταθμός στην καριέρα τους, καθώς στα ελληνικά και όχι μόνο charts έφτασαν την κορυφή, είναι το “δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα” , “τα 100 αφρό”, το ”Μαγικό χαλί”, τις “Βόμβες χαράς” και άλλες επιτυχίες τους. Βασικό χαρακτηριστικό σε όλα τα τραγούδια τους είναι ότι οι Locomondo παρασέρνουν το κοινό σε ξέφρενο χορό και τραγούδι  ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει ελπίδα..
Με την κυκλοφορία του καινούργιου τους δίσκο με τίτλο “ New Day Rising” στην Γερμανία (ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει καινούργιες ηχογραφήσεις καθώς και μία επιλογή τραγουδιών από την "Οδύσσεια"  που εκδόθηκε το καλοκαίρι και σηματοδοτούσε την 10ετή  παρουσία του γκρουπ στα μουσικά πράγματα) οι Locomondo  ολοκλήρωσαν τις συναυλίες τους στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο  κι έρχονται στην Αρχιτεκτονική τον Φεβρουάριο, τον μήνα της  Αποκριάς.

Για τέσσερα συνεχόμενα Σάββατα από τις 8/2 εώς και 01/03  οι Locomondofans θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την λατρεμένη τους μπάντα στην σκηνή της Αρχιτεκτονικής λίγο μετά τις 22:30 μ.μ. με ζημιά 10 ευρώ για να τους γεμίσουν χαρά και αισιοδοξία. Μαζί τους το πρώτο Σάββατο 8/2 οι FUNKEY και τα τρία επόμενα οι Βραζιλιάνοι BANDA BRAZUKA.







by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου