Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Anders Trentemøller live in Greece

 Και την σειρά της έχει η Δανία και συγκεκριμένα η Κοπενχάγη. Ο λόγος για έναν από τους καλύτερους μουσικούς παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής και multi-instrumentalist την τελευταία δεκαετία. Δεν είναι άλλος από τον χαρισματικό 41χρονο Anders Trentemøller που έρχεται στη χώρα μας για δύο μοναδικά live shows μαζί με τη μπάντα του. Τις μοναδικές αυτές δύο συναυλίες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι Θεσσαλονικείς την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound και οι Αθηναίοι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall.
O Trentemøller έχει την μοναδική ικανότητα να συνδυάζει την indie music και electronica για αυτό κιολάς έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σεβαστούς και αξιοθαύμαστους μουσικούς και remixers του 21ου αιώνα.Ξεκίνησε την πορεία του με μια σειρά από 12 EPs. Γνωστός στο ευρύτερο κοινό έγινε το 2006 που κυκλοφόρησε το πραγματικά πρωτοριακό ντεμπούτο album του “The Last Resort”.  Έναν χρόνο μετά πρωτοσχημάτισε τη live μπάντα του, με τους φίλους του Henrik Vibskov (drums) και Mikael Simpson (κιθάρα), ξεκινόντας μία περιοδεία που τον έφερε να συμμετέχει σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως το Glastonbury, το Roskilde(μπροστά σε 60.000 θεατές.) και το Melt! Σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η διπλή συλλογή “The Trentemøller Chronicles”,  η οποία περιείχε ακυκλοφόρητα κομμάτια, b-sides και remixes σε μουσικές των Moby, Röyksopp, Knife. Ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το δεύτερο album του, “Into The Great White Yonder”, μια δουλειά που βασίστηκε πολύ περισσότερο στον αναλογικό ήχο, με προφανείς επιρροές από την indie και post punk σκηνή. Μέχρι το 2012, ο Trentemøller έκρινε απαραίτητο να διευρύνει τη μπάντα του φτάνοντας πλέον τα επτά άτομα.
Περιζήτητος παραγωγός και remixer πλέον, συνέχιζε να πειραματίζεται με άλλους καλλιτέχνες, τόσο στη δισκογραφία όσο και τον κινηματογράφο. Τέλος, η κυκλοφορία της διπλής συλλογής “Reworked / Remixed” που περιείχε remixes σε κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, αλλά και δικές του συνθέσεις πάνω στις οποίες είχαν δουλέψει άλλοι μουσικοί, με συμμετοχή των UNKLE, Franz Ferdinand, Modeselector, Andrew Weatherall, Efterklang, Depeche Mode.

 




 by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου