Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014


ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ  

@ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ


Το όνομα της είναι άμεσα συνδεδεμένο με ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα στην Ελλάδα.
Φωνή ξεχωριστή, χροιά μοναδική... 
Οι  δυνατότητες της είναι πολλές στο τραγούδι αφού είτε σόλο είτε σε μπάντα , "αντέχει" στον χρόνο.
Η Θεοδοσία Τσάτσου μπορεί και για αυτό ενσαρκώνει τη Janis Joplin, σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη μοναδική αυτή γυναίκα που αν και έφυγε τόσο νέα, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στην παγκόσμια μουσική.
Παρ΄όλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και σπούδασε μουσική, χορό και θέατρο, συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Στη Θεσσαλονίκη γνωρίστηκε με το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπλε, τον Γιώργο Παπαποστόλου. Εκεί οπού το ταξίδι της ξεκίνησε.... Βασικές "στασείς" του οποίου ήταν: 
  • 1996 - Ενοχές (Μπλε)
  • 1999 - Ύποπτος Κόσμος
  • 2002 - Κόκκινο
  • 2006 - Στη Λεωφόρο της Εύας
  • 2009 - Α γαπήσου

Απόσπασμα από το έργο αναφέρει : «Είναι νύχτα τώρα που η «Pearl» αποφασίζει να ξανακάνει το ίδιο ταξίδι απ΄την ανάποδη. ‘Εχουν περάσει  σαράντα  τόσα χρόνια από εκείνη τη νύχτα  που μόνη, μέσα στο δωμάτιο 105 ενός  motel,είδε να την κυκλώνει το άσπρο φως, να της δείχνει το τούνελ και να την οδηγεί  εκεί  που  εκείνο ήθελε. Δεν ήταν κι άσχημα εκεί  που την πήγε. Μόνο που απόψε είναι πάλι νύχτα, είναι πάλι μόνη και  θέλει να γυρίσει  τα πίσω μπρός, να ξαναδεί  τους  παλιούς  φίλους, τα  παλιά  λημέρια, να ξαναζήσει τις παλιές “αμαρτίες”»

Και για λίγες μόνο βραδιές, η «Pearl», κατά κόσμον Janis Joplin, θα  μιλήσει στην ψυχή μας, μέσα από την μοναδική Θεοδοσία Τσάτσου και ένα ατμοσφαιρικό μουσικοθεατρικό έργο, στο "Αγγέλων Βήμα" (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια) στις 9.30 μ.μ., με ζημιά 15€.





 by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου