Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014WOMEN'S DAY
 Ένα μεγάλο Χρόνια πολλά στο "ισχυρό" πλέον φύλο όπως συνηθίζουν πολλοί να το αποκαλούν! 

Όπως κάθε χρόνο,ετσί λοιπόν και σήμερα,στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας(International Women’s Day). 
Σύμφωνα με την ιστορία, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του ’60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Οπότε, για όσα έχει δείξει ο χρόνος αλλά και για το γεγονός ότι είναι το πιο δυνατό όν της φύσης, αξίζει να αφιερωθεί μια ολόκληρη μέρα για τα συγκεκριμένα υπέροχα πλάσματα.
Εεε, Χρόνια μας Πολλά ,λοιπόν!!by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου