Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

COOK TIME


Και αφού η επιστήμη της γαστρονομίας βρίσκεται σε άνθιση τον τελευταίο καιρό, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε παρέα ένα από τα καλύτερα brownies όλων των εποχών. Όταν η ρευστή σοκολάτα που περιέχει το τραγανό εξωτερικό μέρος αυτού του κεικ ακουμπάει τον ουρανίσκο, τότε η απόλαυση δεν έχει σταματιμό, αφού θες να το φτιάχνεις συνέχεια.

Για την σωστή εκτέλεση του γλυκίσματος θα χρειαστούμε:

  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 40 γραμμάρια κακάο
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια καρύδια

Πιο συγκεκριμένα,  το μαγικό αυτό αποτέλεσμα θα έρθει όταν:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.
Αν δούμε να πέφτει το νερό και δεν σκεπάζει τη συσκευασία του γάλατος τότε προσθέτουμε.
Μετά από 3 ώρες το γάλα γίνεται καραμέλα.
Βάζουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο για να λιώσουν.
Προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο με τη κουβερτούρα το κακάο.
Ρίχνουμε ένα αυγό και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το δεύτερο αυγό και ξανανακατεύουμε. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να βάλουμε και τα 4 αυγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε λαδόκολλα. Μπορούμε να βρέξουμε τη λαδόκολλα πριν την βάλουμε στο πυρέξ για να απλωθεί καλύτερα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα πάνω στη λαδόκολλα και απλώνουμε.
Πάνω από το μείγμα που απλώσαμε ρίχνουμε διάσπαρτες κουταλιές από τη μισή καραμέλα.
Πάνω από τη καραμέλα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και το απλώνουμε και ξαναρίχνουμε την υπόλοιπη καραμέλα από επάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.
Δεν το κόβουμε κατευθείαν… το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να κρυώσει πρώτα.
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά το κόβουμε στο σχήμα της αρεσκείας μας και το γαρνίρουμε με βατόμουρα και φράουλες…προαιρετικά ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από επάνω.





by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου