Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

HABANA TANGO

 

Και όταν η Αργεντινή συναντάει την Κούβα τότε μας δίνει το αποτέλεσμα σε μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση.Το τάνγκο που γεννήθηκε από την ένωση της παραδοσιακής μουσικής της Αργεντινής των γκάουτσος  των κρουστών της Δυτικής Αφρικής και τις επιρροές της ευρωπαϊκής μουσικής , εξελίχθηκε σε πιο αισθησιακό χορό όχι μόνο του Μπουένος Άιρες, αλλά και όλου του κόσμου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην πλευρά της Κούβας, η μουσική των Ισπανών παντρεύεται με την μουσική των αφρικανών σκλάβων συνδυάζοντας τα κλασικά μουσικά όργανα με διάφορα ξύλινα κρουστά αφρικανικής προέλευσης.
Στην παράσταση αυτή το τάνγκο μοιράζεται τη σκηνή με την κουβανέζικη μουσική κάτω από τους χαρακτηριστικούς ήχους του μπαντονεόν  και των κρουστών.
Η υπέροχη φωνή της Janet Kapuya από την Ουρουγουάη, θα σας ταξιδέψει στα μονοπάτια του Μπουένος Άιρες και η Κουβανή Odalis Palma θα σας ξεναγήσει στην Αβάνα του χθες και του σήμερα.
Ο αργεντινός μουσικός και συνθέτης Roman Gomez ενορχηστρώνει και παίζει μπαντονεόν, κιθάρα και πιάνο. Ο Demian Gomez στα τύμπανα και κρουστά, ο Herman Mayr στην κιθάρα και ο Carlos Menendez στα congas.
Το μουσικό αυτό πάντρεμα συνοδεύεται από μοναδικές χορογραφίες για την παράσταση με τους Leonardo Gomez, Mariela Nelson και την Αναστασία Φράγκου.
 Όλα αυτά συμβλαινουν κάθε Τρίτη στον χώρο του El Convento Del Αrte, με ζημιά μόνο 5 Ευρώ. Εκεί όπου οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα για τους πιστούς της τέχνης, του θεάτρου, του χορού, της μουσικής και των εναλλακτικών εκδηλώσεων. Ένας χώρος υψηλής αισθητικής που φιλοξενεί ποικίλες καλλιτεχνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις.
Με διάκοσμο κηροπήγια, πολυέλαιους, στασίδια, μανουάλια και μπορντώ βελούδινες κουρτίνες, με επιρροές από μοναστήρι του μεσαίωνα, το El Convento Del Αrte ανοίγει τις πόρτες του στους πιστούς της τέχνης και συγκεκριμένα σε εκείνους που έχουν αδυναμία στον χορό του πάθους.







by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου