Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

PAULA MORELENBAUM  

@ Half Note Jazz Club


Από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της Βραζιλίας, γνωστή και ως η σύγχρονη βασίλισσα της Bossa, η Paula Morelenbaum έρχεται στο Half Note Jazz Club για τρεις μέρες (Παρασκευή 28/3 & Σάββατο 29/3 στις 22.30 Κυριακή 30/3 & Δευτέρα 31/3 στις 21.30) με ζημιά 15 ευρώ (φοιτητικό) - 19 ευρώ (bar) – 24 ευρώ (Β’ ζώνη & εξώστης) - 29 ευρώ (Α’ ζώνη). 
Πιο συγκεκριμένα, η Paula ήταν για μια ολόκληρη δεκαετία στενή συνεργάτις του μεγάλου Antonio Carlos Jobim. Ακολουθώντας μια παράδοση που συνεχίζει μέχρι σήμερα ανοίγει την τέχνη της πολύ πέρα από την bossa nova, στους χώρους της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, η Paula και ο σύζυγός της, ο Jacques Morelenbaum, ήταν μέλη της περίφημης Nova Banda του Jobim από το 1984 ως το 1994, μέσω της οποίας ταξίδεψαν τη βραζιλιάνικη μουσική κυριολεκτικά σε όλον τον κόσμο και, φυσικά, συμμετείχαν στους δίσκους που έβγαλε ο Jobim αυτή την περίοδο. 
 Η Paula είχε ήδη ξεκινήσει την καλλιτεχνική της πορεία από το 1980 και, παράλληλα με τη συνεργασία της με τον Jobim, συμμετείχε σε ποικίλα μουσικά και μουσικοθεατρικά projects ενώ το 1992 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ. Μέσα από αυτό η Paula έδειξε όλη της την ερμηνευτική ποιότητα στο σύνολο της βραζιλιάνικης μουσικής και σύντομα το όνομά της άρχισε να κερδίζει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο με αποκορύφωμα το άλμπουμ της «Telecoteco» το 2009, προτάθηκε για Grammy και καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς στην Βραζιλία. Ένα άλλο ιδιαίτερο δείγμα είναι το υπέροχο project «Bossarenova» που η Paula ξεκίνησε σε συνεργασία με την SWR Big Band της Στουτγκάρδης. Εκτός από πασίγνωστα κομμάτια της bossa, η Βραζιλιάνα ντίβα παρουσιάζει εδώ και κλασικά κομμάτια και τραγούδια των Beatles, που παίρνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία της. Το πρόγραμμα αυτό κυκλοφόρησε σε δίσκο με επιτυχία και αυτό επέλεξε να παρουσιάσει η Paula Morelenbaum – στην πρώτη παρουσία της στην Ελλάδα και το Half Note Jazz Club - με το καταπληκτικό και πρωτότυπο σχήμα της, Bossarenova Trio.

https://www.youtube.com/watch?v=0Lhg2h73KSE
by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου