Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Ίσως μια από τις καλύτερες κοινωνικές παρατάσεις που παίζονται στο θεατρικό σανίδι. Όχι μόνο γιατί το έργο θέτει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της νεανικής βίας αλλά και επειδή δημιουργεί ερωτήματα πάνω στο θέμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου για να επιλέξει το καλό ή το κακό.
Πιο αναλυτικά, το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» αφηγείται την ιστορία του νεαρού Άλεξ, αρχηγού μιας συμμορίας συνομηλίκων του, που διασκεδάζουν σκορπίζοντας βία: κλοπές, βιασμοί και βανδαλισμοί είναι η καθημερινότητά τους. Οι μεγάλες αγάπες του Άλεξ είναι τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Μετά από μια δολοφονία, ο Άλεξ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Για να αποκτήσει την ελευθερία του, δέχεται να συμμετέχει σαν «πειραματόζωο» σε ένα πρωτοποριακό σύστημα σωφρονισμού που μελετά η κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι πρόκειται για μια νουβέλα που περιλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με "τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα του 20ού αιώνα", αλλά και το υπέροχο casting των Άρης Σερβετάλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αντίνοος Αλμπάνης, Νεκτάριος Λουκιανός, Χρήστος Μαλάκης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Δρόσος Σκώτης, Κίμων Φιορέττος πιστέυω πως είναι ένα κίνητρο για να θές να δείς την παράσταση γρηγορότερα.
Παραστάσεις : Σάβ. (λαϊκή) 6 μ.μ. Τετ. 8 μ.μ., Πέμ., Παρ. (λαϊκή), Σάβ., Κυρ. 9 μ.μ. Τιμη : € 20, λαϊκή: € 17, φοιτ.: € 15, ανέργων: € 10.






by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου