Κυριακή 16 Μαρτίου 2014


AEK FC


 Και σήμερα θα ασχοληθούμε με μια ομάδα που έχει απασχολήσει πολύ την επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες. Θές ο υποβιβασμός της, θές η χρεοκοπία της ? Όλα μαζί πάντως συνετέλεσαν στο να είναι η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό. 
 Πιο αναλύτικά, η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Συγκεκριμένα, μια κίνηση μιας παρέας προσφύγων της Πόλης, μόλις δύο χρόνια μετά τον Μεγάλο Διωγμό του 1922.  Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός πυρήνα πολιτισμού, ενός φορέα που θα απαλύνει τις πίκρες, θα ενώσει τα όνειρά τους και θα τους δώσει πίσω τη χαμένη τους περηφάνια, προέβαλλε αφάνταστα μεγαλύτερη από την ανάγκη της καθημερινής επιβίωσης. Έτσι λοιπόν, το 1924, δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, μια παρέα Κωνσταντινουπολιτών αποφάσισε να ιδρύσει ένα σωματείο με την ονομασία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ. Η ΑΕΚ ήταν πια πραγματικότητα…Τα χρόνια πέρασαν και ο σύλλογος αυτός άρχισε να μεγαλώνει, πέρα ίσως και από τις προσδοκίες των ιδρυτών του. Οι μεγάλες ομάδες που ανέδειξε η κιτρινόμαυρη Βασίλισσά μας και οι συνεχείς διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε συνδυασμό με το βάρος της Ιδέας που εκπροσωπούσε, άρχισαν να φέρνουν πλήθος κόσμου στις τάξεις της. Ένας σύλλογος που αρχικά αφορούσε μόνο τους Κωνσταντινουπολίτες, έγινε με το πέρασμα των χρόνων ένας από τους βασικότερους αθλητικούς φορείς για όλους τους πρόσφυγες σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα, η δυναμική του υπήρξε το ίδιο εντυπωσιακή και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία και η ΑΕΚ δεν άργησε να αποτελέσει μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας μέχρι και το 2013 όπου και αποφασίστηκε ο υποβιβασμός της λόγω χρεοκοπίας. Πάρ΄όλα αυτά οι κιτρινόμαυροι φίλοι μας δεν πτοήθηκαν αφού το αμείωτο ενδιαφέρον τους κατευθύνεται και στο νέο τους γήπεδο, την "Αγια Σοφιά". 
Το στάδιο "Αγία Σοφία", είναι πρότζεκτ ενός νέου, υπερσύχρονου γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια για την ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ . Το γήπεδο θα κατασκευαστεί στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου βρισκόταν το παλίο γήπεδο της Α.Ε.Κ , το θρυλικό Νίκος Γκούμας.
 







by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου