Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

BEST BEACHES IN THE WORLD




1.Rabbit Beach, Islands of Sicily


Η Λαμπεντούσα, το νοτιότερο νησί της Ιταλίας, βρίσκεται ανάμεσα στη Μάλτα και την Τυνησία και υπάγεται γεωγραφικά στην αφρικανική ήπειρο. Αν και είναι η μεγαλύτερη από τις Πελάγιες Νήσους, η Λαμπεντούσα είναι άνυδρη και το πόσιμο νερό της προέρχεται εξ ολοκλήρου από τις βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι, οι επισκέπτες φτάνουν σ' αυτή με απευθείας πτήσεις οικονομικών ιταλικών αερογραμμών από αρκετές πόλεις της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και με φέρι μπόουτ από τη Σικελία. Η Λαμπεντούσα προκαλεί το θαυμασμό των επισκεπτών χάρη στις παραλίες της με την ψιλή λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της και τις εξαιρετικές τοποθεσίες για κατάδυση.


2.Playa de ses Illetes Φορμεντέρα, Νησιά Βαλεαρίδες




 Παρόλο που πρέπει να ταξιδέψετε αεροπορικώς μέχρι την Ίμπιζα για να φθάσετε στη Φορμεντέρα, οι διακοπές εδώ είναι το ακριβώς αντίθετο από μια ξέφρενη εβδομάδα σε αυτόν τον προορισμό. Φθάνοντας στην Φορμεντέρα με το φέρι-μπόουτ, θα συναντήσετε ένα ήσυχο, γαλήνιο νησάκι με άφθονη φυσική ομορφιά. Νοικιάστε μηχανάκι ή ποδήλατο για να γυρίσετε τις παραλίες.



3.Rhossili Bay Σουάνσι, Ηνωμένο Βασίλειο  
 
 
 
 
 Πραγματικά η ομορφότερη παραλία. Και μόνο το μέγεθος του άγριου τοπίου εντείνει το μεγαλείο του. Το Σουόνσι είναι παραθαλάσσια πόλη και νομός στην Ουαλία. Το Σουόνσι βρίσκεται στην αμμώδη νοτιοδυτική ακτή της Ουαλίας και οι μοναδικές παραλίες του είναι που το κάνουν ξεχωριστό.
 
 
 4. Playa de las Catedrales Ribadeo, Ισπανία
 
 
 
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και μοναδικές παραλίες του κόσμου. Παρ'όλα αυτά δεν είναι ιδανική για κολύμπι σύμφωνα με τους ήδη επισκέπτες της, αφού η παλίρροια καλύπτει την άμμο τελείως για πολύ κάθε μέρα. Πάντως, είναι μια εικόνα που αξίζει να την δείς από κοντά..
 
 
5. Ελαφονήσι, Κρήτη
 
 
 Χρυσαφένια άμμος, κρυστάλλινα νερά και άφθονα ψάρια για σνόρκελινγκ.
Η ομορφιά σου κόβει την ανάσα. Το νερό είναι κρυστάλλινο και η άμμος παίρνει ροζ απόχρωση, από τα κοχύλια. Πολλοί λένε πως έχεις την αίσθηση πως ο Θεός θέλησε να χαρίσει ένα κομμάτι από τον παράδεισο για να μας ευχαριστήσει. Ειλικρινά, όταν σ'αγγαλιάζουν τα διάφανα μαγικά νερά του,  καθώς και η αίσθηση ότι το μάτι σου δεν τελειώνει πουθενά είναι κάτι το μαγευτικό. 



by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου