Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ήρθες και θα μείνεις




Κυριακή σήμερα και "μυρίζει" ... Θέατρο . Θες να γελάσεις και γιατί να μην πάς σε μια κωμωδία με τους Γρηγόρη Βαλτινό και την Ζέτα Μακρυπούλια στο «Ήρθες και θα μείνεις» των Ρενέ Τέιλορ καιΤζόζεφ Μπολόνια, στο Θέατρο Ιλίσια.
Πιο συγκεκριμένα , ένα ανατρεπτικό ρομάντζο, μια γοητευτική απόδειξη επί σκηνής της φράσης του Όσκαρ Ουάιλντ: «Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευτείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για να αγαπήσεις». Το έργο γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο αφού ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1981, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους συγγραφείς, οι οποίοι είναι ζευγάρι και στη ζωή και στο «Ήρθες και θα μείνεις» όπου και αποτύπωσαν την πραγματική ιστορία της δικής τους πρώτης συνάντησης!
Και όλα ξεκινούν στην Νέα Υόρκη την παραμονή Χριστουγέννων με την Λώρα Μπλάου (άνεργη ηθοποιός) να παλεύει να επιβιώσει στον χώρο του θεάματος και παράλληλα να γράψει ένα δικό της θεατρικό έργο. 

Επιπλέον στους στόχους της ήταν να περάσει από ακρόαση για ένα διαφημιστικό, ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένη να ζήσει μια ερωτική ιστορία σαν παραμύθι.
Όμως , την ημέρα της ακρόασης δεν νιώθει και τόσο καλά, είναι κουρασμένη, έχει μόλις επιστρέψει από την κηδεία του μόνου ατζέντη που την πίστεψε ποτέ, και μιλάει σχεδόν σαν σε παραλήρημα...
Και ενώ βρίσκεται μέσα σε απελπισία , εμφανίζεται ο σκηνοθέτης και παραγωγός Βίτο Πινιόλι και τη διαβεβαιώνει πως το ταλέντο της είναι πρωτότυπο. Με αφορμή αυτό , εκείνη αποφασίζει να τον κατακτήσει, να τον αποπλανήσει, κρατώντας τον όμηρο στο διαμέρισμά της, για ένα απόγευμα, για μια νύχτα, ή ίσως -ποιος ξέρει;- για μια ολόκληρη ζωή..

Η ζημιά δεν ξεπερνά τα 18 euro καθώς αν είσαι φοιτητής ή σε γκρουπ και συλλόγους τότε διαμορφώνονται οι τιμές ανάλογα.



by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου