Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

 Φαέθων



"..Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.."
Κάρολος Κουν (Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης)


Και ξεκινώντας με τα λόγια αυτού του σπουδαίου ανθρώπου θα σας παρουσιάσουμε ένα έργο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα ..
Αναλυτικότερα , ο Δημήτρης Καραντζάς, μετά τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, το Φεστιβάλ Επιδαύρου και το Θέατρο Πόρτα συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής στον νέο κύκλο ζωής του και σκηνοθετεί για δεύτερη φορά έργο του Δημήτρη Δημητριάδη (μετά τον Κυκλισμό του Τετραγώνου), τον Φαέθωντα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως παράσταση στην Ελλάδα από 19 Φεβρουαρίου 2015.  


Αξιωσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι το έργο  λειτουργεί σαν παραβολική μυθοπλασία, επαναφέροντας στο σήμερα την αρχετυπική αντιπαλότητα του γιου Φαέθοντα με τον εξουσιαστή πατέρα Ήλιο. «Είναι ένα έργο για την πράξη», σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης, «μια παραβολή για την πάλη του ανθρώπου με το θείο και τη ζωτική ανάγκη της υπέρβασης, της αντίδρασης στην όποια άνωθεν επιβολή». 


Πρέπει να τονιστεί ότι το είχαμε δει σε μορφή θεατρικού αναλογίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από την ομάδα Vasistas της Αργυρώς Χιώτη πριν από δύο χρόνια περίπου και τώρα ανεβαίνει στο θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» με πρωταγωνιστές τους Περικλή Μουστάκη, Άρη Μπαλή, Ανέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Σταυρούλα Σιάμου .




by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου