Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

 AGAINST CHILDHOOD CANCERΜια μέρα σαν την σημερινή , δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να μην αναφερθεί ότι σήμερα15 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου , με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).


 
 Πιο αναλυτικά , 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν υψηλό ποσοστό ίασης, αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση και να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Για την ακρίβεια εάν ο καρκίνος διαγνωστεί αρκετά νωρίς,και το παιδί υποβληθεί στην κατάλληλη θεραπεία, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι, γι” αυτό, οι ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, αλλά και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται εγκαίρως στα παιδιατρικά νοσοκομεία.Ένα αξιοσημείωτο και αισιόδοξο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία, στις μέρες μας γίνονται καλά.

 Πρέπει να νοιαζόμαστε όλοι μας για όλα τα παιδιά του κόσμου και πολύ περσσότερα για εκείνα που έχουν την ανάγκη μας , όχι μόνο γιατί τους το χρωστάμε , αλλά γιατί το αξίζουν ...


by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου