Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ Κυριακή απόγευμα σήμερα και έχουμε όρεξη να δούμε  μια ταινία λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες. 
Ο λόγος για μια βιογραφική ταινία που διαδραματίζεται τον χειμώνα του 1952 .
Πιο συγκεκριμένα , αναφέρεται στην εισβολή των Βρετανικών αρχών στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ, που τον συνέλαβαν για "απρεπή συμπεριφορά", που θα είχε σαν αποτέλεσμα την καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

 


 

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που"έσπασε" τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Δηλαδή , ένα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του έργου έλαβαν μέρος οι : Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι , οι Μάθιου Γκουντ, Μαρκ Στρονγκ, Ρόρι Κινίαρ, Τσαρλς Ντανς, Άλεν Λιτς και Μάθιου Μπερντ.  
Ενώ ένα από τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό το έργο είναι το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε στην Αγγλία για οκτώ εβδομάδες σε διάφορες τοποθεσίες όπως Βικτωριανή έπαυλη , στο σταθμό King's Cross, στη Σχολή Σέρμπορν , καθώς και στο ίδιο το κέντρο στο οποίο έσπασε ο κώδικας, το πάρκο Μπλέτσλι.by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου