Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

  RIP Κολίν ΜακΚάλαφ




 Ο "επίλογος" συμπληρώθηκε σήμερα , αν μπορούσαμε να δώσουμε κάποιο τίτλο , στο προσωπικό βιλίο της Κόλιν ΜακΚάλαφ στη 77η σελίδα του. 
Μια ιδιαίτερη συγγραφέας έχοντας σαν σημείο - σταθμός το μπεστ σέλερ της «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» .
Ποιά ήταν όμως η ζωη της συγκεκριμένης καλλιτέχνιδας και μπορούσε με το "χέρι" της να αγγίζει τόσο κόσμο ; 
Η ΜακΚάλαφ είχε εργαστεί για περισσότερο από μία δεκαετία ως νευροφυσιολόγος σε τρείς διαφορετικές χώρες (Αυστραλία,Βρετανία και ΗΠΑ) , αλλά τελικά ο τομέας της δημιουργίας ήταν αυτός που την κατέκτησε . 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προαναφερθέν βιβλίο της εκτοξεύθηκε αμέσως στην κορυφή της επιτυχίας . Άγγιξε πολλούς ανθρώπους ίσως λόγω ότι αναφερόταν στην ιστορία της οικογένειας Κλίρι που μετανάστευσε από τη Νέα Ζηλανδία στην Αυστραλία και εκεί δημιουργήθηκε ένας ρομαντικός έρωτας μεταξύ του παπά της περιοχής (Ρίτσαρντ Τσάμπερλέϊν) και την κόρης της οικογένειας ( Ρέιτσελ Γουόρντ).  
Το μπεστ σέλερ κυκλοφόρησε το 1977 και για τα δικαιώματα της σειράς η συγγραφέας εισέπραξε το αστρονομικό ποσό του περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων. 
Επιπλέον , το βιβλίο πούλησε 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως , για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να μην το γνωρίζουν το βιβλίο οι "παλιοί" της εποχής. 
Επιπλέον , εξέδωσε 25 τίτλους με πιο πρόσφατο το «Γλυκόπικρο»(2013).





by MaNT0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου