Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

2014 

Tο θερμότερο έτος στην ιστορία

 

  Και επισήμως έπειτα από δύο ανεξάρτητες μελέτες της NASA και της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών , το 2014 χαρακτηρίστηκε ως η χρονιά με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο 
Αναλυτικότερα , τα δέκα ιστορικά θερμότερα έτη έχουν καταγραφεί όλα μετά το 1997, και τα 13 από τα 15 μετά το 2000 ( αυξανόμενη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου) .


Η παρακάτω δήλωση
του Ντον Γουέμπλς (μέλος της ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι ) επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη βίωσε το θερμότερο έτος στην ιστορία της, η Αυστραλία τη θερμότερη άνοιξη , οι βροχοπτώσεις στα Βαλκάνια διπλασιάστηκαν το Σεπτέμβριο και η θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών σημείωσε άνοδο παντού εκτός από την Ανταρκτική.

«Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως πρόκειται για το θερμότερο έτος τα τελευταία 1.700 με 2.000 χρόνια, ενώ θα έλεγα ότι είναι αρκετά πιθανό πως κανένα άλλο δεν ήταν θερμότερο τα τελευταία 5.000 έτη»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τρέχουσα πορεία των εκπομπών, η αύξηση της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 4 ή 5 βαθμούς Κελσίου έως το 2100, κάτι που θα είναι καταστροφικό σε πολλαπλά επίπεδα, προειδοποιούν οι ειδικοί.


Και εδώ νομίζω ότι τα λόγια του Ross Perot (Αμερικάνου πολιτικόυ) πρέπει να αναφερθούν στην παρούσα δημοσιευσή :

"Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρόμικο. Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι"by MaNto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου