Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

 FIRST DAY OF SPRING

 

Και έφτασε και επισήμως η ημέρα που ο πεταλούδος , ερωτεύεται την πεταλούδα ...
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά το έτος 1662 που σηματοδοτεί και αστρονομικά την αρχή της εποχής της Άνοιξης, σχεδόν θα συμπέσει με μια έκλειψη Ηλίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η πρώτη μέρα της Άνοιξης Περίπου δεκαπέντες ώρες μετά την έκλειψη, στις 00:45' ώρα Ελλάδος του Σαββάτου, συμβαίνει η εαρινή ισημερία. Δηλαδή , το Σάββατο 21 Μαρτίου, είναι και τυπικά η πρώτη μέρα της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ αντίστοιχα θα είναι η πρώτη μέρα του Φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο.
Και εννοείται ότι στους Πόλους όπως και στην τροπική ζώνη της γης, τίποτα από αυτά δεν ισχύει καθώς δεν υπάρχουν εποχές.
Σύμφωνα με μελέτες στην αστρονομία , ισημερία καλείται η αστρική ημέρα κατά την οποία το κέντρο του ηλιακού δίσκου βρίσκεται ίσο χρονικό διάστημα πάνω και κάτω από τον ορίζοντα, διαγράφει δηλαδή ίσα τόξα (ημερήσιο και νυκτερινό), και κατά τη διάρκεια της οποίας οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν με γωνία 90 μοιρών (κάθετα) στον ισημερινό, παρουσιάζοντας έτσι μηδενική απόκλιση.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η πρώτη μέρα της ΆνοιξηςΠιο συγκεκριμένα ,  οι ισημερίες συμβαίνουν μεταξύ των ηλιοστασίων, του χειμερινού ηλιοστασίου και θερινού ηλιοστασίου.

Αναλυτικότερα , το φαινόμενο της ισημερίας παρουσιάζεται σε όλους τους πλανήτες κάθε ηλιακού συστήματος οι οποίοι παρουσιάζουν κλίση του άξονα περιστροφής ως προς το επίπεδο περιφοράς.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η πρώτη μέρα της Άνοιξης Η γη περιφέρεται γύρω από τον ήλιο με τον άξονα περιστροφής της να μην σημειώνει κάθετη πορεία, οπότε δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς, ως απόρροια είναι η διάρκεια της ημέρας να αλλάζει και δύο φορές το χρόνο η γη να βρίσκεται σε θέση που επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να πέφτουν εντελώς κάθετα στον Ισημερινό.


by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου