Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ACTIVE MEMBER

 

Μεγάλη απογοήτευση για τους φανατικούς της Low Bap σκηνής αφού σήμερα ήρθε στην επιφάνει και επίσημα πλέον το κοινό το τέλος της διαδρομής του μεγαλύτερου , κατά τη γνώμη πολλών , underground συγκροτήματος των ACTIVE MEMBER.  
Πιο αναλυτικά , μετά από 23 χρόνια πορείας στη Low Bap σκηνή, ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia αναφέρουν ότι οι Active Member ολοκληρώνουν σιγά-σιγά τον κύκλο τους και ότι θα στραφούν στο εξής στα προσωπικά τους project. Ως τότε, όμως, θα προηγηθεί ένας μεγάλος κύκλος ζωντανών εμφανίσεων, αλλά και ο τελευταίος τους δίσκος.   

10628322_10153195255664540_6167713686907232319_n
Στην επιστολή του το γκρουπ γράφει:
«Το τέλος είναι η μαγεία.  Πάντα ήλπιζα ότι αυτή η στιγμή θα μας έβρισκε στα καλύτερα μας κι ευτυχώς έτσι κι έγινε. Ο "φύλακας άγγελος" που έχουμε τραγουδήσει τόσες φορές μαζί σας, μάς είχε στο νου του ακόμα μια φορά. Σήμερα λοιπόν έφτασε η στιγμή να σας ανακοινώσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μας, οι active member έφτασε κοντά στο τέλος του.
Όπως είχαμε πει πολλά χρόνια πρίν "θα τελειώσουμε όταν γουστάρουμε εμείς, μπράβο της παρακμής".Ο μαγικός κύκλος αυτής της σπουδαίας ιστορίας έφτασε στον επίλογο της. Μας εχουν μείνει 235 μέρες ακόμα για να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας που είναι οι εξης: 1. Ένας τελευταίος κύκλος συναυλιών που αρχίζει από την Αθήνα στις 4/4 και θα ολοκληρωθεί στις 7/11 πάλι στην Αθήνα. Μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να περάσουμε από κάθε μέρος που κουβαλαμε όμορφες μνήμες και 2. Ένα τελευταίο δίσκο, σε μια έκδοση ανάλογη της περίστασης.
Περισσότερες πληροφορίες από 5/4. Μετά λοιπόν από τις 7/11 ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia θα στρέψουν τη προσοχή τους στα προσωπικά τους project και σε άλλα δημιουργικά πράγματα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. Περάσαμε μαζί 23 πανέμορφα και δημιουργικά χρόνια και σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτο. Κρατείστε ότι "το τέλος είναι η μαγεία". Έχουμε μέρες ακόμα για να γράψουμε μαζί το κατάλληλο επίλογο. Με πραγματική αγάπη και σεβασμό.
Active member»...




Ας αναφέρουμε όμως για εκείνους που δεν γνωρίζουν ποιοι ακριβώς είναι οι ACTIVE MEMBER και τι έκαναν στην hip hop και όχι μόνο σκηνή :

 Οι Active Member (Άκτιβ Μέμμπερ-Ενεργό Μέλος) είναι ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop/low bap συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του. Πιο συγκεκριμένα , πρόκειται για το συγκρότημα που κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο (1993, Διαμαρτυρία). Μέχρι και σήμερα αποτελείται από τον B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και την Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου).


Σημαντικά επιτεύματα στην ιστορία τους :
  • Η καθιέρωση του ετήσιου Low Bap Festival από το 1997 που έχει κέντρο τη Δυτική Αττική και επεκτείνεται στην επαρχία με ειδικές συναυλίες. Το φεστιβάλ, εκτός από τα live βοηθάει στην επικοινωνία του κοινού με τους Active Member και τα άλλα σχήματα του Low Bap καθώς και στην ενημέρωσή του για την ιστορία του hip-hop, με στόχο να αφομοιώνονται οι κώδικες και να αποβάλλονται τα στερεότυπα. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 9 επίσημα Low Bap Festival, καθώς και πολλά άλλα μικρότερης εμβέλειας στην επαρχία.
  • Οι Active Member είχαν ήδη μια στοιχειώδη «προϋπηρεσία» από το 1993 έως το 1995 με ένα Fanzine, το “Radicalistic”, και έτσι, μεταξύ άλλων ξεκίνησαν την κυκλοφορία του έντυπου «Ονειρολόγιο». Μέσα στις σελίδες του «Ονειρολογίου» έβρισκαν χώρο το Low Bap και οι σκέψεις δημοσιογράφων και άλλων ανθρώπων. Το περιοδικό διανεμόταν δωρεάν μέσω δισκοπωλείων και βιβλιοπωλείων και από την έδρα της Freestyle Productions, στο Πέραμα. Ήδη συζητιούνται πολλά πράγματα για νέες εκδόσεις.
  • Το Χρέωσέ τα στη φωτιά είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Περιέχει όλους τους στίχους του B.D.Foxmoor (ως το 2000) καθώς και ανέκδοτες φωτογραφίες. Ήδη το βιβλίο έχει κάνει τέσσερις εκδόσεις. Το Χρέωσέ τα κι αυτά στη φωτιά κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις ΚΨΜ και περιέχει όλους τους στίχους του B.D. Foxmoor της περιόδου 2000-2006.
  • Στις 5 Φεβρουαρίου του 2001, άνοιξαν στο Πέραμα το πρώτο hip hop δισκάδικο στην Ελλάδα, το "Intro"
    Image result for ποιοι ειναι οι active member
  • Oι Active Member έχουν ετοιμάσει το soundtrack μιας ταινίας μεγάλου μήκους με τον τίτλο "Bar", καθώς και τη μουσική για μια μικρής διάρκειας ταινία με το τίτλο «Το τσιμέντο δε λυπάται». Επίσης, έχουν αναλάβει την μουσική επένδυση της βραβευμένης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινίας «Πες στη Μορφίνη ακόμα τη ψάχνω».
  • Το Δεκέμβριο του 2002 άνοιξαν στο Πέραμα ένα βιλιοπωλείο με το όνομα «Χρονορωγμή»
  • Η Freestyle Productions και κατ' επέκταση ο B.D.Foxmoor και οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία 75 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 400 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.


    https://www.youtube.com/watch?v=tQzcXzDLJOw
    by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου