Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου

 

Και παρ'όλο που είναι μια χαρούμενη για την ορθοδοξία εορτή η σημερινή ημέρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα είναι και η Παγκόσμια ημέρα για τα παιδιά του δρόμου . 
Πιο συγκεκριμένα , με πρωτοβουλία του Consortium for Street Children (CSC) (μία διεθνής Μ.Κ.Ο με έδρα της το Λονδίνο.) καθιερώθηκε από το 2011και γιορτάζεται κάθε χρόνο ώστε να βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα στα προσωπάκια των μικρών μας φίλων .
Σκοπός της ημέρας είναι η υπογράμμιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του δρόμου , δηλαδή πρόκειται για τα παιδιά εκείνα,που είτε περιφέρονται στους δρόμους καταφεύγοντας στην επαιτεία ως μέσο επιβίωσης, χωρίς γονική υποστήριξη, αλλά και εκείνοι που είναι «θύματα» οικογενειακής εκμετάλλευσης, μιας και οι ίδιοι τους οι γονείς τα εξαναγκάζουν στην επαιτεία.
Επιπροσθέτως, άλλος ένας στόχος της σημερινής ημέρας είναι η υπενθύμιση στους κρατούντες ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί νομική δέσμευση για τις χώρες που την έχουν υπογράψει , ώστε αυτά τα παιδιά να ενταχθούν σε ένα υγιές περιβάλλον, όπου η στέγη, η τροφή, η ένδυση και η παιδεία θα τους παρέχονται ως κάτι το δεδομένο.




by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου