Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

10 TOP 
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ




1. Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Image result for συβοτα θεσπρωτιασ

Στα παράλια της ηπειρώτικης γης, εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο, σε ένα τοπίο που μοιάζει πλασμένο από χέρια θεϊκά, με δεκάδες καταπράσινα νησάκια να περιτριγυρίζουν τον πανέμορφο και γραφικό οικισμό, βρίσκονται τα Σύβοτα Θεσπρωτίας.


2. Πάργα Πρεβέζης.

#parga . .
Η μοναδικότητα της Πάργας έγκειται στην αυθεντικότητά της και στο μεγαλείο του φυσικού τοπίου της περιοχής, που μοιάζει σαν ζωγραφιά επιδέξιου καλλιτέχνη! Μικρά νησάκια και βραχονησίδες διάσπαρτα μπροστά από τους τρεις κόλπους της κωμόπολης, με τις ελιές να φτάνουν μέχρι την αμμουδιά, με δεκάδες καντούνια και στενά για να περπατήσετε, κάτω από την σκιά του ενετικού κάστρου με την υπέροχη θέα, η Πάργα θα σας εντυπωθεί γερά στην μνήμη σας και είναι σίγουρο πως θα δεσμευτείτε να επιστρέψετε…



3. Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας.

Πολύ κοντά στην Πάτρα, από την περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται η πανέμορφη Ναύπακτος, με το φρούριο και το ενετικό λιμάνι, τις απέραντες ακρογιαλιές και τα πολύχρωμα νεοκλασικά. Βγαλμένη σαν από άλλη εποχή και με μία μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική, η Ναύπακτος γοητεύει τους πάντες με την διαχρονική ομορφιά και γοητεία της.
Image result for ναυπακτοςΑναμφίβολα θα τραβήξετε δεκάδες, για να μην πω χιλιάδες, φωτογραφίες στο πανέμορφο λιμάνι της, και βλέποντάς τες στο μέλλον, μόνο ωραίες αναμνήσεις θα έχετε να θυμάστε.









4. Μεθώνη Μεσσηνίας.

#methoni.2
Η κωμόπολη της Μεθώνης, είναι μία από τις πιο γνωστές περιοχές του νομού Μεσσηνίας, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Το φυσικό τοπίο, η σπουδαία ιστορία και οι όμορφοι άνθρωποι, κάνουν την περιοχή ξεχωριστή και αφήνουν στον καθένα τις καλύτερες εντυπώσεις! Είναι εκεί που το παρελθόν συναντά το παρόν, και η λιτότητα φαντάζει μοναδική και ιδανική.


5. Αερόπολη – Λιμένι Λακωνίας.

#limeni
Δύο πανέμορφα χωριά, αρκετά κοντά το ένα από το άλλο, που αναμφίβολα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα χωριά της Μάνης. Λιθόστρωτα στενά, πετρόχτιστα σπίτια στην παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, περίτεχνα καμπαναριά και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο, που διατηρεί ανέπαφη την ελληνική αυθεντικότητα και την ομορφιά.
Must see: Περπατήστε στα καντούνια της μανιάτικης γης, και γνωρίστε την καθημερινότητα ενός άλλου κόσμου. Κοντά στην κωμόπολη βρίσκεται το σπήλαιο του Διρού, που είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια του κόσμου. Επίνειο της Αερόπολης είναι το γραφικό Λιμένι, όπου σώζεται και ο πύργος της οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων.
Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στην περιοχή θα βρείτε όλα όσα ζητάτε και το επίπεδο των τοπικών επιχειρήσεων είναι άριστο. Ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, καφετέριες σε παραδοσιακό στιλ και μια σειρά από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, θα σας προσφέρουν όλα όσα απαιτούνται για μια αξέχαστη διαμονή.


6. Μονεμβασιά Λακωνίας.

Image result for μονεμβασιά

Η πανέμορφη «Μαλβαζία» είναι μία κωμόπολη με μεγάλο φυσικό κάλλος και ιστορία στην ανατολική Πελοπόννησο. Πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» όπως συνήθως αποκαλείται, γοητεύει τους πάντες με το μεσαιωνικό και απόλυτα μεσογειακό χρώμα του, και αποτελεί ένα στολίδι παγκόσμιας εμβέλειας, που ακτινοβολεί λάμψη μιας περασμένης εποχής.




7. Ναύπλιο Αργολίδος.

#nauplio
Πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, και με ασύγκριτη γοητεία, το Ναύπλιο είναι ένας από τους ομορφότερους ανοιξιάτικους προορισμούς. Με τα γραφικά στενά, τις ανθισμένες αυλές, την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τα πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από το επιβλητικό Παλαμήδι, το Ναύπλιο απλώνεται μεταξύ του «σήμερα» και του «χθες» και μας καλεί όλους να το ανακαλύψουμε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ναύπλιο είναι ένα χρωματιστό κομπολόι, όπου κάθε χάντρα του φέρει κάτι το ξεχωριστό, μια μοναδική και αλλιώτικη ιδιότητα, συνθέτοντας συνολικά ένα πλουμιστό μωσαϊκό άξιο θαυμασμού.



8. Μακρυνίτσα Μαγνησίας.
 Image result for μακρινιτσα ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Πάνω στο καταπράσινο βουνό των Κενταύρων, και με υπέροχη θέα στην πόλη του Βόλου, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός της Μακρυνίτσας. Γνωστό για το λεγόμενο «μπαλκόνι» του Πηλίου, με την πανέμορφη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα στενά, τις όμορφες εκκλησιές, και την περίτεχνη βρύση στην πλατεία με τα πλατάνια, είναι ένας από τους πιο όμορφους ανοιξιάτικους προορισμούς, μέσα στην οργιώδη φύση της ορεινής Μαγνησίας.


9. Πλαταμώνας Πιερίας.

#platamwnas
Στους πρόποδες του Ολύμπου και πάνω από το Αιγαίο πέλαγος στο νομό Πιερίας, βρίσκεται η κωμόπολη του Πλαταμώνα, με τους πολλούς πλατάνους και τις πλατιές αμμουδιές. Με αξιόλογη ιστορία και μεγάλη γοητεία, ειδικά την εποχή της άνοιξης, ο Πλαταμώνας μαγεύει όλους όσους τον επισκέπτονται. Κάτω από το επιβλητικό κάστρο και μέσα στα μονοπάτια του παρελθόντος, οι σκέψεις περιπλανούνται σε έναν άλλο κόσμο, όπου βασιλεύει η αρμονία και η γαλήνη.


10. Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Image result for ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Ουρανούπολη είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής, με καταγάλανα νερά, σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον. Μαζεύει αρκετούς τουρίστες ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αλλά έχει άλλη γοητεία την άνοιξη, όταν η φύση οργιάζει και ακολουθεί διονυσιακούς ρυθμούς…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου