Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

 NIGHT LIFE

 

Δεν ξέρω αν είναι που συναντήθηκα με γνωστούς απο την συμπρωτεύουσα ή που μια παιδική μου φίλη, μου έφερε πρόσφατα ένα ιδαιίτερο δώρο απο την πόλη του "χαλαρά" ,αλλά σήμερα την τιμητική της έχει η Σαλόνικα  . 
Ειλικρινά ,ανήκω στην πλειοψηφία των ανθρώπων που θα μπορούσα να γράφω σελίδες αμέτρητες για την νύφη του Θερμαϊκού, καθώς και για τα πανέμορφα φοιτητικά και μη στέκια της . Η γνωστή τσάρκα στα μαγαζάκια της Βαλαωρίτου ή στα πολυτραγουδισμένα λαδάδικα, αφότου έχεις διασχίσει την όμορφη Αριστοτέλους, είναι ένας από τους λόγους που αξίζει να περάσεις έστω και μια μέρα από την ζωή σου στην Θεσσαλονίκη.
Πολλά από τα στέκια σε αυτήν την πόλη έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που μπορούν να σε κρατάνε  όποια ώρα κι αν βρεθείς εκεί, είτε απολαμβάνοντας τον καφέ σου είτε την μπύρα, το κρασί ή το ποτό.
 Σημείο αναφοράς τόσο για τα live του όσο και για το περιβάλλον που δημιουργεί η διακόσμησή του με τα συλλεκτικά αντικείμενα που το κατακλύζουν είναι το Καφωδείο Ελληνικόν .
Ένας φοβερά καλαίσθητος χώρος επί της οδού Ιουστινιανού, που τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το γεγονός ότι η ιστορία του ξεκινά από το 1938. Μηχανές υψηλού κυβισμού να παίρνουν την θέση των τραπεζιών ή ακόμα και να αιωρούνται από το ταβάνι, μουσικά όργανα αντίκες να στολίζουν την κάθε γωνία του και μια τεράστια βιβλιοθήκη, για να κρατάει συντροφιά στους πιο "μελετηρούς" της παρέας, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα πετύχεις σε αυτό το μαγαζί .
Αν είστε ήδη από εκεί και δεν έχετε πάει , χάνετε .
Αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε αυτήν την μαγική πόλη, τότε πρέπει σίγουρα να κάνετε και μια στάση στο Καφωδείο Ελληνικόν .







 Το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλου εκείνους που θέλουν να βρίσκονται Πάνω,
αλλά δυστυχώς δεν μπορούν ...  http://www.youtube.com/watch?v=tTtwZFm8RPQ


by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου