Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

''ΜΗ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ'' 

...Και η πρόταση μου για τις Δευτέρες και τις Τρίτες του Φλεβάρη είναι πολύ alternative . Όχι δεν θα παρουσιάσω βραδιές dup ή electro house ή pcychedelic ή soul ή οτιδήποτε άλλο . Νομίζω πως σείρα έχει το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και απέκτησε τη γνώριμη μορφή του, περίπου μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Ε,αυτό είναι το ρεμπέτικο τραγούδι, που εξελίχθηκε κυρίως στα λιμάνια ελληνικών πόλεων όπου ζούσε η εργατική τάξη (τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο) και στη συνέχεια πέρασε και σε άλλα αστικά κέντρα               

Μια υπέροχη παρέα με την βοήθεια των Παύλος Ζιάρρας (Ήχος), Χριστίνα Τσομπάνογλου (Φώτα), Γιώργος Ταμπακάκης και Βαγγέλης Ρήγας (Video), Σόλωνας Μάλκας (Φωτογραφία), Πέλλα Μακροδημήτρη (Γραφιστικά), Μαρω Θεοδωράκη - Αργυρώ Καπαρού - Στάθης Σκέντζος - studio133, καθώς και οι φωνές των Θανάση Πατριαρχέα και Παύλου Ζιάρρα που ακούγονται, συναντιούνται στο  El Convento Del Arte ( Βιργινίας Μπενάκη 7,Μεταξουργείο ) λίγο μετά τις 22:00. Πινελιές στην καλλιτεχνική επιμέλεια έβαλαν η Πέμη Ζούνη και η Φρόσω Κορρού. 

Τι πιο όμορφο από το να πάρεις την παρέα σου και να θυμηθείς τα παλιά ρεμπέτικα τραγούδια και αν δεν τα ξέρεις, τότε αξίζει να τα μάθεις. Φίλοι, κρασάκι και οι νότες αυτών των τραγουδοποιών να σε ταξιδεύουν ... Τελειώνοντας θα κλείσω με τα λόγια ένος από τους καλύτερους του είδους του, του Ευάγγελου Παπάζογλου ή αλλιώς Αγγούρη :                  

                          " Άμα τραγουδάς τον πόνο του κόσμου, τραγουδάς και το δικό σου τον καημό.                Άμα λες μόνο το δικό σου το ντέρτι δεν είσαι ρεμπέτης... "

 

http://www.youtube.com/watch?v=Y0MjPdEWDR0 


by MaNt0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου