Παρασκευή 8 Μαΐου 2015


«Αχαρνής» 

από το Γιάννη Κακλέα 

 



Την ειρήνη αναζητά ο Δικαιόπολις και θα μεταχειριστεί κάθε μέσο για να την επιβάλει στην πολιτική σάτιρα «Αχαρνής» του Αριστοφάνη. Ο Γιάννης Κακλέας σημειώνει για το έργο: «Οι Αχαρνής το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου αυτού σατιρικού ποιητή: Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς και πάνω απ΄ όλα την αντίθεση του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.

Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του.., κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία..

 Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!!!». Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου